Kasvun ajattelutapa: Hyvä, huono, kauhea

Twitterissä on ollut mielenkiintoinen viikko kaikille kasvun ajattelutavasta kiinnostuneille. Kaksi ratkaisevaa tutkimusta julkaistiin. Ensimmäinen havaitsi, että 6 -vuotiaana olevat tytöt ilmoittavat olevansa vähemmän lahjakkaita kuin pojat. Toinen, tätä ajattelutapaa ei liitetty luokkiin, mikä oli ristiriidassa useiden aikaisempien tutkimusten kanssa tällä alalla.

Kirjan kasvun ajattelutavan opettajan työpaja

Tämä johti paljon mielenkiintoiseen keskusteluun (sekä vastaan että vastaan) kasvuajattelusta Twitterissä. Siksi ajattelimme, että oli hyvä aika harkita: kasvun ajattelutapa – hyvä, huono ja ruma.

Hyvä

Hyvä osa kasvun ajattelutavasta on, että se perustuu runsaaseen vertaisarvioituun psykologian tutkimukseen viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. Muutaman korostamiseksi kasvun ajattelutapa on liitetty:

Parempaa palautetta ja jatkamista pidempään – voit lukea tutkimuksen täältä.

Selviytyminen paremmin siirtymien kanssa – voit lukea tutkimuksen Sevilla FC Paita täältä.

Parannettu itsesääntely-Tämä tutkimus oli erittäin suuri metaanalyysi, joka analysoi yli sata tutkimusta aiheesta.

Valitse paljon haastavampi tehtävä – voit lukea tutkimuksen täältä.

Edistynein irtautuneille opiskelijoille – voit lukea opinnot täältä ja täältä.

Vähentää ahdistusta ja aggressiota – voit lukea tutkimuksen täältä.

Lisää terveyttä ja hyvinvointia – voit lukea tutkimuksia täältä ja täältä.

Parannettu itsetunto, oppimislähtöisyys ja minimoi avuttomuus – voit nähdä tutkimuksen täällä.

Sen lisäksi on olemassa todisteita, jotka ovat syntyneet, että kasvuajattelut liittyvät rakeiseen ja prososiaaliseen käyttäytymiseen (voit lukea tästä täältä ja täältä). Uskon, että kaikki opettajat ovat yhtä mieltä siitä, että nämä ovat täsmälleen sellaisia käyttäytymismalleja ja taitoja, joita haluaisimme auttaa oppilaitamme kehittämään.

Paha

Mutta parantaako kasvun ajattelutapa opiskelijoiden arvosanoja? Se riippuu siitä, kuka kysyt ja mitä tutkimusta luet. Äskettäisessä tutkimuksessa, jossa tarkasteltiin 433 Kiinan opiskelijaa, havaittiin, että kasvuajattelun ja arvosanojen välillä ei ollut yhteyttä (voit lukea tämän tutkimuksen täältä).

Vaikka kaksi muuta tutkimusta ei ole keskitytty tiukasti, se on mainitsemisen arvoinen. Tässä vuonna 2017 julkaistussa tutkimuksessa ei löytynyt suhdetta siitä, kuinka 5653 yliopisto-opiskelijaa suoritti yliopisto-opiskelijaa (tai miten he tekivät sen uudelleen testissä). Samoin tämä 200 yliopisto -opiskelijan tutkimus ei löytänyt yhteyttä jonkun ajattelutavan ja heidän koulutustasonsa välillä. Soveltuvuustestit ja koulutustaso eivät selvästikään ole samoja kuin arvosanat, vaikka päällekkäisyydet ovat todennäköisesti riittävästi näiden kahden tutkimuksen ansioita, jotka sisältyvät tähän osaan.

Näiden kolmen tutkimuspaperin tulokset ovat vastakkaisia Carol Dweckin (yli 160 000 opiskelijan) suorittamaan laajamittaiseen tutkimukseen, jonka mukaan kasvuajattelut ennustavat arvosanoja jokaisella sosioekonomisella tasolla. Toinen 121 835 opiskelijan tutkimus havaitsi, että alempien luokkien opiskelijat ilmoittivat paljon enemmän kiinteästä ajattelutavasta. Nämä tutkimukset ovat kiehtovia ja erittäin tärkeitä, koska ne käyttävät erittäin suurta näytteen kokoa (lisäämällä havaintoihinsa). Erilainen 1500 opiskelijaa koskeva tutkimus havaitsi, että kasvun ajattelutavan ja tarkoituksenmukaisuuden tunteen yhdistäminen paransi matematiikan, englannin ja luonnontieteiden kursseja suorittavien opiskelijoiden todennäköisyyttä.

Tämä 312 Englannin naisopiskelijan tutkimus havaitsi positiivisen yhteyden ajattelutavan ja akateemisten saavutusten välillä lisäämällä tunnollisuutta ja akateemista ponnistelua, samoin kuin tämä 1005 opiskelijan tutkiminen, jonka mukaan kasvuajattelut paransivat kuulumista, joka paransi arvosanoja. Lopuksi, tämä 115 opiskelijan tutkimuksessa havaittiin, että kasvua Walesin Jalkapallomaajoukkue Paita ajattelutavan opiskelijat saavuttivat korkeammat arvosanat, samoin kuin tämä yksi 373 opiskelijasta, jotka seurasivat oppilaita yli 2 vuoden ajan, samoin kuin tämä 385 opiskelijan tutkimus (vaikka tutkijat vain seurasivat vain heidän edistymisensä 5 viikon ajan).

Vielä hämmentynyt? Pian olet. Sutton on riippuvainen tilauksesta, jossa todettiin, että kasvun ajattelutavan intervention saaneet opiskelijat tekivät keskimäärin kaksi kuukautta lisäkehitys englanniksi ja matematiikkaan, vaikka nämä tulokset eivät olleet tilastollisesti merkitseviä.

Heillä on tällä hetkellä uusi putkilinjalla, vaikka olen nähnyt joitain siinä käytetyistä materiaaleista, epäilen voimakkaasti, että se aiheuttaisi suuria parannuksia arvosanoissa. Esimerkin antamiseksi tästä opiskelijat nauttivat sarjasta videoita historiallisista hahmoista, joiden sanottiin olevan kasvun ajattelutapa. Tämän kääntäminen arvosanoihin on vaikeaa, varsinkin kun se ei kuulosta erityisen hienovaraiselta ja varkaalta, kuten tässä suositellaan.

Joten päätellä, auttaako kasvun ajattelutapa opiskelijoita parantamaan arvosanojaan? Joo. Voi olla. Todennäköisesti. Mahdollisesti. Ei. Totuus on, että emme tiedä varmasti. Tämä Tanskan Jalkapallomaajoukkue Paita on varmasti “vaihtoehtoisten tosiasioiden” ikä. Kun otetaan huomioon erilaisten tutkimusten määrä ja suuri määrä otoskokoja, jotka osoittavat yhteyden ajattelutavan ja arvosanojen välillä, ennustamme, että kasvun ajattelutavan todennäköisesti aiheuttaa parempia arvosanoja. Mutta se ei ole tae. einull

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.